Zangers over zangles

Muriel is echt een super fijne coach. Ondanks dat ik al professioneel, zong heb, ik toch veel van haar geleerd. Daarnaast is ze ook een super fijn mens.

Aisata Blackman, Musicalster Duitsland

Muriel is een hele gedreven zang coach .
Mijn schema is best heel ingewikkeld en druk, ondanks dat vind ik het belangrijk om tijd te maken om bij haar langs te gaan . Dit ,omdat ik van mening ben dat iedereen die zelf op hoog niveau bezig is op het podium gecoacht zou moeten worden met enige regelmaat. Ik heb Muriel ontdekt in Hilversum . Wij waren daar beide onafhankelijk van elkaar aan het werk. Ik hoorde haar leerlingen en was onder de indruk van de klank van de stem (vrij zingen ) die zij weet aan te leren. Na even met haar gesproken te hebben vertelde ze mij dat ze expert is met stemproblemen en dat veel beroeps zangers bij haar komen met stem problemen.
Zij luistert naar de stem zoals niet veel andere zang experts dat doen .
Zij is eerlijk integer en daarnaast ook nog een heel mooi mens mens .
Orsaya
Zingende Multi-instrumentaliste

Muriel als zangcoach: Op een goede, fijne, professionele en ontspannen manier geeft Muriel zangles!!! Zij is begaan met de leerlingen en bovendien een coach met passie voor het vak! 

Hans Lemmen Musical zanger en presentatie coach

 

 

Muriel gaat heel persoonlijk te werk en probeert in tegenstelling van haar collega's niet je stem te veranderen. En misschien nog wel het belangrijkste, het is een ontzettend lieve vrouw die geïnteresseerd is in hetgeen je maakt en zingt. Joey Hartkamp Volkszanger

Sinds mijn 12de is Muriel mijn zangcoach.

Het is wonderbaar-

lijk hoe ze mij ondanks de 9000km afstand (via Skype) heeft kunnen begeleiden bij de ontwikke-ling van mijn zang-stem en mijn muzikale persoonlijk-heid. Ze is heel vastberaden in het lesgeven en soms ook streng; maar juist om die momenten boek ik de meeste vooruitgang. 

Muriel begeleidt mij nu naar mijn conservatorium auditie toe en met haar aan mijn zij ben ik daar heel zelfverzekerd over. 

Arturo den Hartog, Counter Tenor Suriname

Dankzij de coaching sessies met Muriel heb ik meer vertrouw-en gekregen in mijn kunnen als zangeres. Nog belangrijker, door haar methodiek heb ik mijn klankkeur kunnen ontdekken en kunnen omarmen.

Steffen Morrison

Soul-Zanger

Ik krijg enorm veel energie als ik met haar oefen.

Haar positieve, optimistische manier van werken geeft je zelfvertrouwen en durf om je grenzen steeds verder te verleggen en uit je comfort zone te gaan.  Superfijn! 

Hennie Fokker Koorzang en solist

Mijn naam is Ruben Harish en ik zit al ruim anderhalf jaar op zangles bij Muriel van Dinteren.

 De lessen van Muriel heeft mij echt geholpen om door te groeien naar de professionele entertainment wereld. Zowel als zanger  als artiest.

 Wat ik van Muriel leer zijn de beste zangtechnieken, het ontdekken van je stem en performance.

 Toen ik voor de aller eerste keer bij Muriel kwam van een andere zangles van een andere coach had ik al wat zangtechnieken en ik dacht dat het ongeveer hetzelfde zou zijn qua lesgeven. Alleen  het verschil  was dat een privé les is en dat een heel uur. Maar zodra we de eerste noten aansloegen op de piano en ik dat na moest zingen met mijn ‘ervaren technieken’ werd ik direct gecorrigeerd. Muriel vertelde hoe ik de noot beter kon zingen met de techniek die ze mij voorlag. Dat ging het eerste halfuur even door. En toen kwam ik er achter dat Muriel hele andere zangtechnieken gebruikt die ik  gewend was. Wat ik geleerd had bij mijn andere zangles was ik voor mezelf terug gezakt bij nul en kon ik helemaal opnieuw beginnen. Ik moest daar echt even aan wennen maar wat mij uiteindelijk wel geholpen heeft om in het zingen veel beter te worden. Door de lessen van Muriel kreeg ik in de loop van die tijd meer het lef om zang audities te doen  en ben ik ook realistischer gaan nadenken met wat ik wil. De lessen voelen heel erg vertrouwd en ik voel me heel vrij als ik bij haar een les mag volgen. Muriel  gaat met jou aan de slag om van jou een  betere zanger of zangeres te maken. Dat is heel erg fijn want daardoor ben ik ook al een stuk verder gekomen als zanger en entertainer. Muriel is betrouwbaar, een luisterend oor , ze weet waar ze mee bezig is. En dat maakt Muriel van Dinteren een fantastisch goeie zangcoach.

Ruben Harish. Inmiddels baas van een eigen beginnend entertainment bedrijf. Met dank van de goeie raad van Muriel van Dinteren.

Zangcoaching bij Muriel helpt mij m'n grenzen te verleggen!
Ik vind het heerlijk om te werken in een comfortabele sfeer waarin ik feedback krijg waar ik zelf  meteen mee aan de slag kan.
Na iedere les voel ik dat ik een stap dichterbij m'n doelen kom!

 Rachell Melanie

soul R&B Zangeres

Ik kon wel een beetje zingen , maar na anderhalf jaar les ben ik echt enorm gegroeid qua stem en inhoud!

Ik ben zo blij dat ik deze stap genomen heb.

Op naar de top! Dankzij Muriel.

 xxx

She-La 

Sing & Song writer/singer

In mijn geval, na 35 jaar intensief gebruik van -met zeker 25 jaar verwaarlozing van het klein- en groot onderhoud aan mijn zangstem is deze inmiddels na een 15-tal lessen van Muriel nu in een betere conditie dan dat mijn zangstem ooit is geweest . Een waanzinnig goed gevoel.

Dank je wel Muriel!

Hugo de Graaff

pianist/koor

dirigent/bariton

 Muriel is een geweldige zangcoach!

Ze heeft me qua zingen naar een hoger niveau getild door naar Musical en Pop ook klassiek aan mijn repertoire toe te voegen. Ze is altijd eerlijk over mijn stem en heel erg goed in het helder verwoorden wat er moet verbeteren tijdens het zingen.

Ik ben nu professioneel zangeres en zo voel ik me ook dankzij Muriel! 

Julliete Berkhout Sing&Song writer

Zingen is mijn passie en dit doe ik eigenlijk al mijn hele leven.

Een aantal jaren geleden besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en eigen Nederlandstalige liedjes op te gaan nemen.

Via via kwam ik in contact met Muriël van Dinteren in Hilversum.

Na een proefles kon ze mij direct vertellen aan welke zwakke punten we konden gaan werken en werd er een plan van aanpak gemaakt waarbij ik nu hoor- en voelbaar stappen maak in het proces om mezelf een betere zanger te maken. 

Naast dat de lessen erg leuk, gezellig en persoonlijk zijn, heeft ze mij bepaalde inzichten gegeven die ik nooit gehad zou hebben zonder Muriel van Dinteren

Björn  Litjes

Volkszanger

Ontwikkeling, uitdaging, groeien, proberen, grenzen opzoeken en verleggen’ enkele woorden die de lessen van Muriël omschrijven.  

Er gaat geen les voorbij waarin niet wordt gelachen, nieuwe technieken dan wel posities aan het licht komen. Iedere les is anders en iedere les is een nieuwe uitdaging!

Annemarijn de Graaff

Lyrisch Sopraan

I thank Muriel for reminding me of what My Voice sounds like. I had played so many different characters and sang as those different characters that I almost forgot what it was to sing as me.
I can sing! And Muriel helped remind me.
Thank you again.

Brandon Delagreantiss, soul & gospel Singer

De lessen worden zeer persoonlijk afgestemd waarbij uit iedereen het uiterste wordt gehaald. Er is sprake van een veilige, open sfeer waarbij Muriël je de ruimte geeft om jezelf te zijn. 

Anouk de Graaff  

Mezzo sopraan

Zangles bij Muriel betekent kwaliteit en resultaat. De lessen zijn aangenaam en toch een uitdaging. 

Ze stelt je helemaal op je gemak door haar goede humeur en gevoel voor humor. Ze is heel streng bij het behandelen van repertoire en is niet gauw tevreden, wat nodig is voor een goed resultaat. Ze tracht eruit te halen alles wat je in je hebt en je merkt na een les echt dat je hebt gezongen en dat je verder bent gekomen dan voor de les. 

Rachidi Sanches, 4e jaars-student Zang aan het Conservatorium van Suriname