06. juli 2018
Ik zit inmiddels ruim vier maanden op vocal gym bij Muriel en ik merk dat ik heel langzaam weer een beetje verliefd begin te raken op mijn eigen stemgeluid. Dat is zo’n fijn gevoel! Het is het gevoel dat ik vooral ken uit de tijd waarin ik samen met drie vriendinnen de zanggroep Essential vormde.

Archief · 12. juni 2018
Mijn goeie vriendin, mijn backbone, mijn soulsister liet niet lang geleden vallen dat ze heel graag wil dat ik ga zingen op haar bruiloft. Niet dat er al een datum is geprikt. Wel is ze sinds drie jaar gelukkiger dan ooit met haar vriend en hun prachtige dochtertje van bijna twee jaar. Op niet al te lange termijn verwacht ik vanuit die hoek dus weddingbells, confetti en witte duiven (om maar wat te noemen ;-)

Archief · 20. mei 2018
Onlangs borrelde er een gedachte bij me op. Ik besefte ineens- tussen de zangoefeningen door- dat (leren) zingen veel gelijkenissen kent met fysiek sporten. En toen die gedachte eenmaal daar was, ging ik automatisch nog meer paralellen zien. Dat werkte ontzettend bevrijdend (waarom vertel ik verderop in mijn blog). Ik wil het daarom nog scherper stellen: zingen is een sport.

Archief · 21. april 2018
Ik gaf het in mijn eerste blog al aan: ik wilde op zangles als cadeautje aan mezelf. Toch kreeg ik- direct na de proefles bij Muriel- cold feet. Dat lag volledig aan mij. Ik houd van zingen, maar hield zingen eigenlijk nog wel van mij?

Archief · 06. april 2018
Ik ben May, tekstschrijver/redacteur. En dol op zingen. Als kind al. Ik heb als tiener in een (a capella) girlgroup gezongen en daarna nog een aantal jaar in een professioneel koor. Sinds 1 jaar zing ik nu voornamelijk nog onder de douche of ergens anders in huis :-) En dat bleek- het was te verwachten- gewoon niet genoeg...